Община Пловдив и Intel Corporation ще представят утре своето първо

...
Община Пловдив и Intel Corporation ще представят утре своето първо
Коментари Харесай

Пловдив ще е първият град в Европа, който сключва подобно споразумение в областта на образованието

Община Пловдив и Intel Corporation ще показват на следващия ден своето първо партньорство в просветителната сфера. Със подписване на съглашение за партньорство, общината ще получи безвъзмезден достъп до запаси от STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics /Наука - Технология - Инженеринг - Математика) програмата на Intel “Умения за иновации/Skills for Innovation ".

Програмата ще бъде прилагана в пловдивските учебни заведения и е ориентирана към въвеждане на новаторски способи на преподаване и образователно наличие.

България е първата страна в Европа, с която Intel подписва сходно съглашение в региона на образованието. Община Пловдив ще употребява предоставените уроци по природо-математически науки за пилотна стратегия, която да поддържа модерни модели за преподаване и училищен практики.

В конференцията, която е с начален час 11:00, ще вземат присъединяване кметът, зам.-кметът по обучение, двама представители на Интел – Луиджи Песина, шеф, Централна и Източна Европа, обществен бранш и продажби в образованието в Intel и Томаш Ходаковски, управител бизнес развиване в Intel, Александър Ангелов, шеф на Център за креативно образование, представител на Intel за България, представители на търговски отдел на Американското посолство, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “, както и изпълнителният шеф в Тракия икономическа зона Пламен Панчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР