Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието

...
Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието
Коментари Харесай

 ХIII-ти национален конкурс „Добромир Тонев“

Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „ Хермес “, ИК „ Жанет – 45 “, ПУ „ П. Хилендарски “, госпожа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и Българска национална телевизия 2  

О Б Я В Я В А Т  

  Х III -ти  НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ ДОБРОМИР ТОНЕВ “

за създатели до 45-годишна възраст

Конкурсът за лирика „ Добромир Тонев “ е неизвестен, тематиката – свободна. Всеки участник може да показа от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се единствено с произведения, които не са оповестени в печатни или интернет издания все още на оповестяването на състезанието, и с които претендентът не е взел участие в други сходни състезания.

Желаещите би трябвало да изпратят творбите си до 1 5 септември 20 23 година, в това число , на адрес: Пловдив 4000, пл. „ Стефан Стамболов “ № 1, Община Пловдив, отдел „ Култура, археология и културно завещание “, за Конкурса за лирика „ Добромир Тонев “. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)

Творбите би трябвало да бъдат сложени в огромен пощенски плик , който да съдържа надлежно:
стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра; по-малък, ненадписан, запечатан плик с персоналните данни на участника: трите имена, ЕГН, непрекъснат адрес, имейл и телефон за връзка, къса биография, както и заглавията на стихотворенията, с които взе участие. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на творбата.
Представените произведения, както и данните от дребния плик, наложително би трябвало да бъдат написани на компютър. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат позволени до присъединяване.

Наградният фонд, обезпечен от Община Пловдив и сътрудници, е както следва:

От Община Пловдив:
Първа премия – 800 лева и грамота Втора премия – 600 лева.  и грамота Трета премия – 400 лева и грамота  
Специални награди от сътрудници :
Парична премия – 200 лева и грамота, обезпечени от Филологически факултет на ПУ „ П.  Хилендарски “. Наградата ще бъде връчена от представител на ръководството на факултета. Специална премия на Радио Пловдив – 300 лева.; Нощувка за двама в хотел „ Одеон “ – Пловдив.
Церемонията по награждаване на спечелилите в състезанието ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 14 октомври 2023 година (събота).

Организаторите не поемат разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците от други обитаеми места, поканени за приемане на премиите.

Ръкописите не подлежат на връщане.

За спомагателна информация: 032/ 635 382
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР