Община Пловдив е започнала отчуждителни процедури за четири имота, които

...
Община Пловдив е започнала отчуждителни процедури за четири имота, които
Коментари Харесай

Общината плаща 230 хил. лева за 7 дка, нужни за най-големия проект на Пловдив за 70 млн. лева

Община Пловдив е почнала отчуждителни процедури за четири парцела, които са нужни за новата пътна връзка сред „ Южен ” и „ Тракия ”. Това на процедура е и най-големият план на градските управляващи, чиято планирана стойност е над 70  млн. лв..
Прочетете още
Четирите парцела се намират в обсега на естакадата, която би трябвало да свърже двата региона. Най-големият от тях е 4,8 дка, а избраната му цена е 145 хиляди лв.. Общата стойност на парцелите е 230 хиляди лв., а общата им величина е малко над 7 дка.  Собствениците на парцелите не могат да апелират процедурата по отчуждаване, само че могат да оспорят в съда размера на компенсацията в съда.

Новата пътна връзка има план от близо 5 години,  като тя непосредствено ще свърже освен двата региона, а и индустриалните зони – „ Юг ” и „ Тракия ”.  Община Пловдив бе пуснала обекта за финансиране  през страната, само че тя не бе утвърдена в листата на Министерство на регионалното развитие.  Единственият утвърден проект  бе реконструкцията на Голямоконарско шосе.

Проектът за новата връзка е за продължението на бул. „ Ал. Стамболийски ” над жп линиите и връзката й с бул. „ Цар Симеон ”. Мостът има и строително позволение, като включва и детелина над жп линиите.  Развръзките й ще  разрешават от Кукленско шосе непосредствено да се излиза към Асеновградско шосе, което ще  отпуши доста и надлез „ Родопи ”.  

Новата пътна връзка е част от вътрешния кръг на Пловдив, който би трябвало да изкара директния трафик от центъра на града. Другите планове за така наречен вътрешен кръг, които би трябвало да се осъществят са новия мост над река Марица и продължението на бул. „ Северен ”. С трите плана плюс „ Модър-Царевец ”, ще може да се прави цяла обиколка на Пловдив, без да се влиза в Централна градска част. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР