Община Пловдив е в пълна готовност адекватно да реагира на

...
Община Пловдив е в пълна готовност адекватно да реагира на
Коментари Харесай

Пълна мобилизация в Пловдив заради очакваните сняг и студ!

Община Пловдив е в цялостна подготвеност съответно да реагира на плануваното от метеоролозите захлаждане през уикенда и началото на идната седмица. Това съобщи шефът на Оперативна програма "Чистота " Иван Стоянов след края на свиканото от него съвещание на оперативния щаб за зимно поддържане на града.

Още в навечерието на зимния сезон предприятието беше заредено с задоволително количество противообледенителни материали - 4128 т сол за обработка на пътните настилки, 84 т калциев дихлорид, предопределени за тротоарите и пешеходните зони, и 2000 т пясък за алеите в парковете и градините. Поради топлото време до момента, количествата са съвсем непокътнати.
55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 7 челни товарача също са в подготвеност да правят зимната поддръжка и разчистване на Пловдив. 
"Имаме създадена и утвърдила се в практиката технология какъв брой и какви машини тъкмо по кое време да се включат в работен режим. Разработени са и маршрутни графици за всеки един автомобил, включен в зимното разчистване. Изпълнението на курсовете се следи онлайн посредством GPS ", сподели Иван Стоянов.
Той подсети, че при поледици и снеговалежи първо се обработват мостовете и надлезите, следват улиците първа категория, както и другите пътни прави с натоварен трафик.
Директорът на "Чистота " увери, че се почистват и най-малките улички в Пловдив. За задачата обаче е належащо и съдействието на жителите, които да обезпечат проходимост за снегопочистващата техника от паркирани коли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР