Община Пловдив е прекратила договора за ПК „Младост” с „ГБС

...
Община Пловдив е прекратила договора за ПК „Младост” с „ГБС
Коментари Харесай

Подписват договора за пробива под Водната палата, пускат нова поръчка за плувния басейн „Младост”

Община Пловдив е прекратила контракта за ПК „ Младост” с „ ГБС – Пловдив”, като сега се изготвя новата поръчка. Това съобщи кметът Здравко Димитров след гласуваното предложение за предоставяне на мандат за договаряния за нов заем от 50 млн. лв.. Общината и компанията реализатор са подписали анекс за прекратяването на контракта без искания едни към други, въпреки компанията да е направила действия за 300 000 лв..

На базата на количествено-стойностни сметки от компанията ще бъде пусната нова поръчка за стойност от 20 млн. лв.. Предишният контракт за 12,8 млн. лв., който в този момент ще бъде негоден, защото няма законово съображение да се анексира със сумата, изясни Зико.

Той реагира и остро на изявление на народен представител от Пловдив, който съобщи, че стадионите са язвата на ГЕРБ под тепетата.

„ Стадионите няма да са язви, нека и те оставят след себе си такива”, разяснява кметът.

Той сподели още, че ще се търси банката с най-хубавите условия, в случай че те не са преференциални за Общината – няма да се тегли заем. Финансово няма се отрази нов заем на рамката на бюджета, добави кметът.

Относно плановете от другия заем, Зико сподели, че те ще продължат да се извършват в проект. Очаква се скоро да се подпише и контракта с „ ИСА – 2000” за пробива под Водната палата, откакто изтече 14-дневния период за обжалване.

По други два от плановете обаче има закъснение – тъжба е спряла поръчката на бул. „ Хаджи Димитър”, а ВиК се бави с плана си за Южния обходен колектор, който минава през „ Царевец”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР