Община Пловдив е поискала от Родопи да прехвърли имоти на

...
Община Пловдив е поискала от Родопи да прехвърли имоти на
Коментари Харесай

По заръка на премиера: Родопи ни удря рамо за...

Община Пловдив е поискала от Родопи да трансферира парцели на Околовръстното шосе, от караулката на Асеновградско до Скобелева майка. Това заяви кметът на Родопи Пламен Спасов.

Все още нещата са единствено на стадий неофициален диалог. Чакам юристите ми, с цел да обсъдим това, разяснява пред " Марица " Спасов. Целта е бързо да завърши процедурата по отчуждаването на терените.

Седемкилометров четирилентов път ще свърже Асеновградско шосе със Скобелева майка, в случай че процедурите минат сполучливо. Община Пловдив има утвърден план, който е координиран с Агенция „ Пътна инфраструктура”. Но и там, сходно на Асеновградско шосе, следва проектирането на местни платна. Според Спасов прехвърлянето на терените, които ще попаднат в трасето, ще улесни строителството им.

Изграждането на пътна връзка Асеновградско шосе - Скобелева майка - автомагистрала „ Тракия “ бе разисквано на изключителна работна среща сред министър-председателя Бойко Борисов, кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, регионалния шеф Здравко Димитров и кмета на Асеновград Емил Караиванов в средата на септември.

Те разгледаха на картата на Пловдив сектора от околовръстния път, който към момента не е построен. Според премиера е неотложно планът да се осъществя, тъй като по този начин ще бъде изведен част от трафика на тежкотоварни коли от града.

„ Строежът на пътя Пловдив-Асеновград върви с положителни темпове. Като направиш нещо ново, незабавно се вижда остарялото, ненаправено. Околовръстното шосе е на повече от 40 години, а Пловдив е от градовете с максимален стопански напредък и бизнесът, и износът с тировете е голям “, съобщи тогава министър председателят Бойко Борисов. От инспекцията стана ясно, че строителните работи вървят в период и до края на годината е изцяло допустимо успоредният път на настоящето Асеновградско шосе да бъде подготвен. „ Осигуряването на кръговото кръстовище и връзката с автомагистралата е извънредно значимо за безвредното прекосяване “, конкретизира министър председателят.

Според кмета на Пловдив Иван Тотев построяването на тази права освен приключва Околовръстния път, само че и взема решение доста градски въпроси от позиция на натовареност на трафика, изхабяване на пътна мрежа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР