Община Плевен е отличена с наградата Достъп до добра храна“

...
Община Плевен е отличена с наградата Достъп до добра храна“
Коментари Харесай

Плевен с награда „Достъп до добра храна“ за 2024 г. в категорията „Местен пазар“

Община Плевен е отличена с премията „ Достъп до добра храна “ за 2024 година в категорията „ Местен пазар “. Отличието е за самодейността Фермерски пазар, проведен от локалната администрация, взаимно с общинската компания „ Тибор “ и съдействието на обществената платформа „ Фермерски пазар ОТ БГ “.

Годишните награди бяха връчени на публична гала в столицата, като от името на Общината оценката получи заместник-кметът с сектор „ Хуманитарни действия “ Елина Димитрова.

„ В Плевен работим целеустремено за реализирането на прояви, които са потребни и нужни на хората, за поощряване на родното произвеждане и предлагането на качествени храни. Първите издания на Фермерския пазар в града ни в действителност се радват на голям интерес и утвърждение от страна както на плевенчани, по този начин и на гостите на нашия град. Пазарът е неоспорим образец и за положителното партньорство, което може да има сред обособените институции и браншове. От името на Община Плевен и кмета доктор Валентин Христов благодаря за високата оценка на самодейността и капацитета ѝ за разширение и развиване “, сподели заместник-кметът Елина Димитрова. Тя поздрави уредниците за провеждането на събитието, защото то слага фокус върху нещо доста значимо – достъпа до качествена и безвредна храна за всеки.

Годишните награди „ Достъп до добра храна “ 2024 бяха връчени по време на Десетата национална конференция „ Достъп до добра храна: Предизвикателства пред сигурността и устойчивостта на питателните системи “. Гости на събитието бяха заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев, ръководителят на Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство Малинка Маринова, която е и шеф на Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов ” в Плевен, специалисти, представители на бизнеса и цивилен организации.

Събитието се провежда от фондация „ Българска месна традиция “ и неправителствената организация Евро-ток България, част от Евро-Ток Интернационал, който е формален съветник на Европейската комисия в региона на храните.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР