Община Плевен е изразходвала 260 864 лева за прилагане на

...
Община Плевен е изразходвала 260 864 лева за прилагане на
Коментари Харесай

Плевен е изразходвал над 260 000 лева за прилагане на противоепидемични мерки срещу COVID-19

Община Плевен е изразходвала 260 864 лв. за използване на противоепидемични ограничения против COVID-19 на публични места от началото на пандемията до 30 юни, оповестиха от общината.

Разходите са направени от средства, събрани от отчисления по Закона за ръководство на отпадъците. Предстои Общинският съвет /ОбС/ да прегледа искане за възобновяване на тези средства в локалния бюджет, каквато опция дават промените в Закона за здравето, свързани с ограниченията против COVID-19.

В Плевен стартира стерилизация на 1200 контейнера за битови боклуци

Инвестиционната стратегия на Община Плевен за 2020 година, която е за близо 12 милиона лв., също се нуждае от актуализация, прецизират от общината. В резултат на коронакризата, след преценка от общински специалисти на опциите за финансиране и целите за осъществяване на заложените обекти, се постановат промени, които ще бъдат дискутирани от съветниците. Заседанието е планувано за 30 юли и ще прегледа общо 44 оферти.

На него Общински съвет ще разиска и върнатите от регионалния шеф на Плевен седем решения заради незаконосъобраност. Те са признати през юни от Общински съвет в Плевен се отнасят за отдаване чартърен на части от парцели - частна общинска благосъстоятелност. Това са терени за слагане на преместваеми уреди - павилиони за комерсиална и обслужваща активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР