Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да

...
Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да
Коментари Харесай

Община Петрич предлага учениците от 5-и до 12-и клас да преминат в онлайн обучение

Община Петрич предлага учениците от пети до дванадесети клас да преминат в онлайн образование за седмица, оповестиха от общината. Оттам допълват, че се чака решение на Министерството на образованието и науката.

Причина за предлагането е систематизираната информация от учебните заведения и детските градини на територията на общината за отсъстващите деца, възпитаници и учители, оповестяват от общината. Към момента 32 паралелки се образоват в електронна среда от разстояние, което е с 10 повече от миналата седмица или към 14 на 100 от общия брой. Отсъстващите от учебно заведение възпитаници са близо 1300 или 25 на 100 от всички възпитаници в общината, оповестяват от общинския пресцентър. Оттам допълват, че под карантина са 520 възпитаници, а близо 800 не са в класните стаи по други аргументи. Нараства и броят на отсъстващите учители - 82-ма към сегашния миг или към 16 %, показват от община Петрич.

Сред аргументите , посочени от общинската администрация, е и нарастването в заболеваемостта в общината. По данни на Регионалната здравна ревизия за миналите две седмици са регистрирани към 760 случая на COVID-19, което прави заболеваемостта на 14-дневна база 1500 души на 100 хиляди души население.

В детските градини в общината отсъстват повече от 54 на 100 от децата, а в едно от селата - Самуилово, отсъстват повече от 85 на 100 от децата. Под карантина са шест групи в детските градини.

Предложението за прекосяване в образование в електронна среда за учениците от пети до дванадесети клас е изпратено до РЗИ - Благоевград и Регионалното ръководство на образованието и се чака решение от способените органи, оповестяват от община Петрич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР