Община Перник е във фалит, сметките й са запорирани, а

...
Община Перник е във фалит, сметките й са запорирани, а
Коментари Харесай

Община Перник е във фалит, натрупа дългове за над 30 млн. лв.

Община Перник е във банкрут, сметките й са запорирани, а насъбраните отговорности са за над 30 млн. лева Това разгласи зам.-кметът на общината Денислав Захариев, представен от bTV.

Натрупаните задължения са още от 2011 година. Местната власт дължи 700 хиляди лева на частна компания, която е осъдила общината. В същото време общинарите не са потърсили 1.5 млн. лева неустойки от тази компания, която не изпълнявала концесионния си контракт. Сега компанията е в неплатежоспособност, само че тя чака да получи средствата, за които е осъдила общината.

Другите отговорности на Перник са към Националната организация по приходите – 2.6 млн. лева с рента 700 хиляди лева

В момента тече възстановителен проект и с цел да падне запорът на сметките са подписани съглашения и ще изплаща задълженията на части.

Междувременно стана ясно, че общинският съвет в Перник е оповестил в разпродажба "Медико-дентален център " ЕООД. Сред претекстовете е, че приходите от главната активност на сдружението не стигат за покриване на разноските му. Инвестирането в модерна инсталация при тези условия би било непростим разход за общината, която извършва проект за финансово излекуване, уточни кметът Вяра Церовска.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР