Община Перник е подпомогнала още две двойки за бебе "ин

...
Община Перник е подпомогнала още две двойки за бебе "ин
Коментари Харесай

Община Перник подпомогна още две семейства с репродуктивни проблеми

Община Перник е подкрепила още две двойки за бебе "ин витро ", заяви общинският пресцентър.Решението е било взето на съвещание на Комисията за разглеждане на подадени заявки за финансово подкрепяне на проучвания и процедури, свързани с лекуване на неплодородие на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми.

Общо 12 млади двойки са подкрепени от община Перник за бебе "ин витро " през предходната година. С решение на Общинския съвет са отпуснати 18 500 лева Финансовото подкрепяне на лица с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на общината, стана допустимо, откакто Общинският съвет одобри специфичен устав по тази причина през 2015 година През 2019 година в бюджета са заложени 20 000 лева

Ежегодно в деловодството на общинската администрация се одобряват документи за финансово подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми по общинската стратегия "ин витро ".

Сред условията към претендентите са да нямат отговорности към община Перник и страната, да са с непрекъснати здравно-осигурителни права и да не са сложени под цялостно забраняване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР