Община Перник е ощетена с над 1,2 млн. лв от

...
Община Перник е ощетена с над 1,2 млн. лв от
Коментари Харесай

Бившите кметове ощетили Перник с над 1 млн. и 200 хил.

Община Перник е ощетена с над 1,2 млн. лева от дейностите на някогашните кметове. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й излиза наяве, че и двамата някогашни кметове в друг интервал през 2014 година са направили съзнателно, съгласно прокуратурата, дейности по работа в ущарб на общината. Те са дублирали действия от две разнообразни компании.

Общината е имала подписан контракт с компания с активност сметосъбиране и транспортиране, тя е работила обикновено на територия на общината.

Друга компания обаче е получила 1,2 млн. лева без да има , каквито и да е документи и доказателства за действително осъществени дейности.

" На 8 септември Илинка Никифорова е свикала спешен щаб в Община Перник като по нейно гледище е признато, че е в действие злополучие или рецесия без да е налице сходно събитие. Установено е, че даже не е имало заплаха от биологично заразяване на популацията . За да се избегне дългият и тежък път на социална поръчка, а и с цел да се облагодетелства една съответна компания, която да получи 1,2 млн. лева са били основани документи. По този метод без да е налице злополучие са основани условия да се разплати общината в интерес на едно комерсиално сдружение, което съгласно нас не е направило, каквото и да е деяние по сметоизвозване и сметопочистване ", осведоми представителят на прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР