Община Пазарджик започва изграждането на приют за безстопанствени животни. За

...
Община Пазарджик започва изграждането на приют за безстопанствени животни. За
Коментари Харесай

Тодор Попов: Община Пазарджик започва изграждането на приют ...

„ Община Пазарджик стартира построяването на подслон за безстопанствени животни. За тази цел е образувана експертна група, която до Нова година би трябвало да изготви отчет по какъв начин и къде това би могло да бъде направено. Оглеждат се няколко имота в града, и в близки до града села, отвън територията на обитаемоте места. Предстои да бъде изработен разбор къде е най-подходящо. “ Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и уточни, че ще разчита на експертизата на „ Четири лапи ”, с които Общината си партнира и във връзка с зоологическата градина, както и на доброволците от РAW-Пазарджик, които години наред се грижат за бездомни животни в Пазарджик и района и имат сходно оборудване в село Мало Конаре.

„ През последните години в страната има построени единствено два приюта – единият е в Троян и е с потенциал единствено за 21 кучета, а другият е в Павликени - за малко повече животни. Работната група от Пазарджик ще посети и двете места, ще се запознае с тяхното ноу-хау, ще изготви презентация по какъв начин са се случили там нещата, като се има поради, че за Пазарджик предвиждаме приютът да е по-голям – за към 100-150 животни “, сподели Тодор Попов.

Предвидено е построяването на приюта да стартира следващата година и в Общинския бюджет за идната година, който би трябвало да бъде признат през февруари, да бъдат заложени нужните параметри, числения състав и бюджета на това дружество.

„ Надявам се до лятото на идната година Пазарджик да има подслон за безпризорни животни. По-мъдри хора от древността са споделили, че който не обича животните, значи не обича и хората. Затова ние – аз и моят екип, а и по-голяма част от жителите на общината обичаме животните, само че би трябвало да бъдем виновни и към тях, освен към хората, и смятам, че това е една стъпка в тази посока ”, разяснява още кметът на Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР