Община Пазарджик ще продължи да работи по проекта “Грижа в

...
Община Пазарджик ще продължи да работи по проекта “Грижа в
Коментари Харесай

Проект осигурява пакет от социални и здравни услуги за хората в Пазарджишко

Община Пазарджик ще продължи да работи по плана “Грижа в дома “, оповестяват от ведомството. Той включва пакет от мобилни почасови здравно-социални услуги, психическа поддръжка и съвещания за хора в неравностойно състояние. В момента ги употребяват 213 консуматори от града и селата в общината.

Продължителността на плана е удължена с 12 месеца, считано от февруари. Стойността му е 1 138 157 лв.. Нуждаещте се могат да подават заявки за нужните им услуги в стая 806 на осмия етаж в постройката на локалната администрация. Посочен е и телефон за информация - 034/402 352.

Целите на плана са да се обезпечи поддръжка в домашна среда на хора с увреждания и на възрастни с потребност от грижа. Както и предприемане на ограничения за обществено приобщаване посредством възстановяване достъпа до интегрирани здравни и обществени услуги, психическа поддръжка и консултиране и обезпечаване на подобаваща обществена протекция и образуване на съществени умения за всички. Настоящият план надгражда осъществените действия и постигнатите резултати по плановете ”Патронажна грижа ”, „ Патронажна грижа + ” и други планове и стратегии, осъществени и финансирани със средства от Европейския съюз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР