Община Пазарджик ще поеме дългосрочен общински заем от 2 милиона

...
Община Пазарджик ще поеме дългосрочен общински заем от 2 милиона
Коментари Харесай

Община Пазарджик ще иска 2 милиона лева заем от бюджета

Община Пазарджик ще поеме дълготраен общински заем от 2 милиона лв., в случай че общинските съветници се съгласят с направеното и импортирано за разглеждане предложение на кмета Тодор Попов.

Заемът ще бъде безлихвен и ще е за сметка на Централния бюджет. С парите ще бъде погасена част от отговорностите на общината към Регионална инспекция за опазване на околната среда в размер на над 4,5 милиона лв.. Дългът е вследствие на неплащани отчисления по Закона за ръководство на отпадъците.

Поемането на общински дълг ще бъде подложено на публично разискване на 14 април.

Предложението на кмета планува изплащането на новия заем да завърши до края на идната година, като ще се покрие от общинския бюджет и изравнителни дотация.

Причина за настояването на Тодор Попов е влезнало в действие решение на Върховния административен съд, с което е доказан акт на шефа на Екоинспекцията в Пазарджик в размер на малко над 4 530 600 лв., от които малко над 600 хиляди лв. са лихви по заплащанията.

Общината е известена, че при неспазване на периода за непринудено осъществяване ще се подхващат дейности за наложително събиране, само че възможното заплащане на това обвързване би оставило без финансиране редица локални действия и услуги, е един от претекстовете за предлагането.

Общинските съветници на Пазарджик ще обсъдят предлагането на постоянното съвещание в края на март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР