Община Пазарджик не е съгласувала о на фасадата на Младежкия

...
Община Пазарджик не е съгласувала о на фасадата на Младежкия
Коментари Харесай

Министерство на културата: Община Пазарджик да възстанови фасадата на Младежкия дом -

Община Пазарджик не е съгласувала о на фасадата на Младежкия дом с Министерство на културата, стана ясно от отговор на министъра в оставка Атанас Атанасов на парламентарно запитване от народните представители Петър Куленски и Ивайло Шотев.

Според Атанасов дейностите на общината са осъществени в нарушаване на Закона за културното завещание.

Междувременно в министерството е получено писмо от Община Пазарджик, в което се твърди, че общината не е правила никакви действия по фасадата на постройката, написа в персоналния си профил националният представител от „ Продължаваме промяната “ Петър Куленски.

Издаден е административен акт, с който ведомството задължава общината и фирмата-изпълнител да преустановят дейностите по ремонта на фасадата. Това обаче не се е случило.

Министърът на културата пое ангажимент, че след довеждане докрай на административната процедура и констатиране на нередностите по съответния законов ред, общината ще бъде санкционирана, а кметът Тодор Попов ще бъде длъжен да възвърне фасадата на Младежкия дом в предходния й тип.

В качеството ми на депутат и гражданин на Пазарджик аз ще продължа да проследявам процеса и да алармирам за нередности, до момента в който не бъде възобновена мраморната фасада на Младежкия дом, безапелационен е Куленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР