Община Пазарджик е сред първите в страната, които предоставят административно

...
Община Пазарджик е сред първите в страната, които предоставят административно
Коментари Харесай

Община Пазарджик предоставя адаптирано за слепи и глухи граждани обслужване

Община Пазарджик е измежду първите в страната, които дават административно обслужване на ​хора със зрителни и слухови увреждания посредством пряк превод на български жестов език. Във връзка с условието на Закона за българския жестов език /ЗБЖЕ/ и по силата на решение на Общинския съвет, гласувано на февруарската сесия, е подписано Споразумение за общинско съдействие със Столична община за шерване на услугата " Превод на български жестов език при адмнистративно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица от общинска администрация ".

Столична община като оператор ще дава услугата на потребителите в Община Пазарджик в Център за информация и услуги на жителите на бул. България №2, с работно време всеки работен ден от 8.30 часа до 17.30 часа.

Услугата ще се реализира от видеоконферентна връзка сред служителя от звеното на Общинска администрация Пазарджик, глухото или сляпо-глухото лице – заявител на административното обслужване и преводача на български жестов език-служител на оператора. При претовареност на преводача сега на пускане на обслужване, лицето следва да изчака реда си.

В Центъра е подложен индикативен стикер с QR код, който при сканиране с устройство, води в профилираната графа на интернет страницата ни. Услугата се прави благодарение на таблет, който се употребява за обезпечаване на тристранна онлайн видео връзка сред лицето, което желае да подаде заявление за съответната административна услуга, чиновник на гише от Община Пазарджик и преводач на български жестов език.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР