Община Оборище“ е забранила частна детска градина в центъра на

...
Община Оборище“ е забранила частна детска градина в центъра на
Коментари Харесай

Община „Оборище“ затвори популярна частна детска градина, родители винят съседката Маргарита Михнева

Община „ Оборище “ е забранила частна детска градина в центъра на София. Официално казусът е документален, само че съгласно другарка на собственичка е станало тъй като журналистката Маргарита Михнева, живееща в съседство, подала сигнал за шума и имала телефона на зам.-кмета на региона.

Проблемът беше полуотворен от журналистката Сибина Григорова, брачна половинка на Асен Григоров, съгласно която всичко станало поради Михнева. Публикуваме поста ѝ без редакторска интервенция:

„ Търси се поддръжка!!!

Сега да ви опиша малко по какъв начин се прави бизнес у нас. Моята другарка Илияна Милева има най-прекрасната детска градина в София – „ Приказната самодива “. Отгледала е моето дете и десетки деца на другари. Разбира се, градината ѝ постоянно е била цялостна и аз постоянно ги вкарвах с връзки, а след това им желаех услуги.

Например незабавно да ми намерят бояджия в неделя, тъй като Асен е почнал да боядисва спалнята у нас, само че след 15 минути му е станало доста скучно и е захвърлил мечетата с думите: „ Това е ужасно жалко и аз няма да го върша в никакъв случай повече “.

И те ми намираха, защото нали знаете, в София детските градини са недостиг. А две нещата са като машина на времето за соца - едното е кичът (по Г. Господинов), а другото - дефицитът (по Огнян Минчев от лекциите му в университета).

През януари Илияна направи огромен шлем - нае тази неповторима къща на Оборище, без да знае, че соцът не си е тръгвал от там. И че съседката ѝ Маргарита Михнева може да не желае под прозорците си детски смях. Както и че съседката Михнева има на бърз бутон в телефона си зам.-кмета на Оборище.

И р-н Оборище се разбърза.

За нула време затвори градината. Липсвал ѝ документ, който да потвърди, че детската градина от соца, може да е детска градина и в постсоца. Нали не се съмняваме, че националната власт е национализирала хубавата къща на хората и е направила нещо за светлото бъдеще на децата на (номенклатурата на) България - детска градина, и по този начин 30-40 години.

„ Ама те вместо да ми оказват помощ, ми пречат!!! “, звъни ми Илияна в нервност, имайки поради ДСБ-арската власт в „ Оборище “. „ Нали ние ги избирахме?! “

„ Избирахме ги, само че ние по кое време сме правили правилен избор “, давам отговор ѝ аз , и ѝ предлагам да спукаме гумите на госпожа Михнева , тъй като даже и да излезеш от Варна, тя в никакъв случай не те напуща.

И тогава Илияна ми споделя най-умното нещо, което можете да предположите.

„ Не е отговорна Михнева, тези в общината са законът “.

Моля ви, подпишете тази петиция, тъй като десните кметове би трябвало да поддържат частна самодейност, а властта не е власт против хората “, зове Григорова.

От множеството изявления по тематиката и мнения на родители не става напълно ясно имат ли право от общината да затварят градината и какви тъкмо документи липсват.

Собственичката Илияна Милева споделя, че до това се е стигнало след 6 месеца разхождане от Общината в търсене на документи да се извърши процедура за регистрация на детската градина, в цялостна неизясненост по отношение на съществуване на каквато и да е документи на постройката, което всякога водело до правенето на „ разнообразни, в множеството случаи непотребни и скъпи планове “.

„ В последна сметка след инспекцията от Общината излезе до тогава незнайно позволение за преустрояване и смяна на предопределение от 2014 година, което изисква да бъде приключено, с цел да може постройката да действа изобщо. Реално съгласно скицата на парцела в кадастъра постройката има предопределение на детска градина и аз не разбирам за какво би трябвало да ѝ се сменя предназначението като считам да я употребявам тъкмо като такава. Преди мен е била употребена също като такава. Без проблеми в Общината. Това е най-общо казано. Иначе историята е доста дълга за изложение на всички несгоди, през които минах от януари до през днешния ден “, обобщава тя.

На този стадий няма позиция от Община „ Оборище “. Родители и другари на собственичката обаче са инициирали подписка в отбрана на детското заведение.

Публикация има и от страна на Мариан Бачев:

„ Рядко постовете ми са били тяснополитически, тъй като всеки има своите пристрастия. Казусът, който касае петицията по-долу, е просто поразителен. Не единствено тъй като казусът е противозаконен, а е и надълбоко безсрамен.

И двете ми дъщери - Александрина и Косара, които към този момент са на 9 и 16 години - са отгледани от Илияна Милева и нейната френска детска къща „ Приказната самодива “. Роден съм и пребивавам в София цялостен живот. Откакто се обезпечавам и заплащам налози, това го върша в Столична община, която се оказа мащеха за моите деца - и двете не се класираха за детска ясла/градина. И тогава срещнах нея - Приказната самодива Илияна Милева, която приказно се грижи и възпита в обич към хармония и обучение децата ми в продължение на години. А го прави към този момент 20 години. И в този момент, на фона на 9900 неприети деца в общински детски ясли и градини, някакъв кмет със съмнителна известност, стопира незаконосъобразно опцията тази прелестна детска общественост да съществува. Надявам се тези, които са издигнали въпросното лице за кмет, също да поемат отговорността и да го озаптят. Защото идват и избори. А в регион „ Оборище “ няма толкоз евроиндийци, чиито гласове да купите “, предизвестява той.

Финансистът Никола Филипов предлага различен взор към разрастващите се събития:

„ Елитът на нацията ” изцяло неиронично се пробва с онлайн петиция да спре решение на община Оборище, която просто извършва законите на страната.

Нещата ескалират до такава степен, че женицата, даже и не осъзнава, че в обществен статус във ФБ се оплаква, че са дали своят вот за някого на локалните избори, който в този момент не им разрешава да нарушават законите. Това безусловно е смисъла на върховенството на закона.

То няма подобен шок, другояче тъпо за детската градина, само че законите са си закони и всички би трябвало да ги съблюдаваме “, разяснява той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР