Община Несебър въвежда още екстри за рибарите, за да облекчи

...
Община Несебър въвежда още екстри за рибарите, за да облекчи
Коментари Харесай

Несебър модернизира рибарското пристанище по два европроекта

Община Несебър вкарва още екстри за риболовците, с цел да облекчи активността им. Те се осъществят по два плана по европейската Програма за морско дело и риболовство, писа в. " 24 часа ".

Когато влизат в морето, несебърските  риболовци ще получават в действително време значима информация за положението му. От метеостанция на осъвремененото преди няколко години рибарско пристанище те ще научават каква е температурата на въздуха, влажността, силата и посоката напразно и вълнението в акваторията на Несебърския залив, където нормално излизат на лов на риба. На територията на врата е инсталиран и киоск за непрестанен информативен продан в услуга на рибарската общественост.

Нововъведенията се реализират по план “Инвестиции в съществуващо рибарско пристанище - Северна буна Несебър ”. По него портът се дооборудва и с електрокар за разтоварване на улова и осъществяване на ремонтни действия по плавателните съдове. Инсталирана е и техника за видеонаблюдение в действително време.

Тези екстри сензитивно ще подобрят активността ни, безапелационни са несебърските риболовци.

По различен план е доставен профилиран кораб, който да прави разчистване на оперативната акватория на пристанището от разливи на масла и горива, наноси, водорасли и други боклуци. Предвижда се непрестанен мониторинг на водата в региона на пристанището, споделиха от общината. Обновеното рибарско пристанище “Северна буна ”  в подстъпите на Стария град в Несебър бе намерено през август 2022 година и струваше 7,5 млн. лева Портът разполага със 121 лодкостоянки, които са в положение да посрещнат всички лодки в региона, в това число от Свети Влас и Равда. С него общината извърши една от значимите социално-икономически задания - основаването на борса, на която може да се купи прясна риба непосредствено от риболовците. На врата има всички условия за разтоварване, преправка, запазване и разпространение на улова. Това го прави желано място от локалните риболовци, търговците и купувачите.

Новите придобивки от последните два осъществени плана в допълнение надграждат модерната база и изгодите от тях занапред ще се усещат, считат от локалната рибарска общественост. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР