Община Несебър въвежда още екстри за рибарите, за да облекчи

...
Община Несебър въвежда още екстри за рибарите, за да облекчи
Коментари Харесай

Несебър модернизира рибарското пристанище по 2 европроекта

Община Несебър вкарва още екстри за риболовците, с цел да облекчи активността им. Те се осъществят по два плана по европейската Програма за морско дело и рибарство .

Когато влизат в морето, несебърските  рибари ще получават в действително време значима информация за положението му. От метеостанция на осъвремененото преди няколко години рибарско пристанище те ще научават каква е температурата на въздуха, влажността, силата и посоката напразно и вълнението в акваторията на Несебърския залив, където нормално излизат на лов на риба. На територията на врата е инсталиран и киоск за непрестанен информативен продан в услуга на рибарската общественост.

Нововъведенията се реализират по план “Инвестиции в съществуващо рибарско пристанище - Северна буна Несебър ”. По него портът се дооборудва и с електрокар за разтоварване на улова и осъществяване на ремонтни действия по плавателните съдове. Инсталирана е и техника за видеонаблюдение в действително време.

Тези екстри сензитивно ще подобрят активността ни, безапелационни са несебърските риболовци.

По различен план е доставен профилиран кораб, който да прави разчистване на оперативната акватория на пристанището от разливи на масла и горива, наноси, водорасли и други боклуци. Предвижда се непрестанен мониторинг на водата в региона на пристанището, споделиха от общината. Обновеното рибарско пристанище “Северна буна ”  в подстъпите на Стария град в Несебър бе намерено през август 2022 година и струваше 7,5 млн. лева Портът разполага със 121 лодкостоянки, които са в положение да посрещнат всички лодки в региона, в това число от Свети Влас и Равда. С него общината извърши една от значимите социално-икономически задания - основаването на борса, на която може да се купи прясна риба непосредствено от риболовците. На врата има всички условия за разтоварване, преправка, запазване и разпространение на улова. Това го прави желано място от локалните риболовци, търговците и купувачите.

Новите придобивки от последните два осъществени плана в допълнение надграждат модерната база и изгодите от тях занапред ще се усещат, считат от локалната рибарска общественост. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР