Община Монтана трябва да кандидатства с добрите си практики в

...
Община Монтана трябва да кандидатства с добрите си практики в
Коментари Харесай

Френският посланик в Монтана: „ Участвайте в конкурса ни „Екообщина”

Община Монтана би трябвало да кандидатства с положителните си практики в ръководство на водите, енергийната успеваемост на постройките и устойчивото ръководство на битовите боклуци съобщи френският дипломат Ерик Льобедел на среща с кмета на Златко Живков.
Дипломатът посети Монтана, придружаван от брачната половинка си Брижит Вала-Льобедел по покана на регионалния шеф Росен Белчев. Програмата му включваше посещаване на Клисурския манастир, среща с кмета Живков и с възпитаници от езиковата гимназия.
Визитата е едно от събитията, проведени по отношение на информационната тактика на българското европредседателство.
На срещата в община Монтана с изключение на домакините участваха народния представител Ирена Димова - член на групата за другарство България – Франция в Народното събрание, ръководителя на общинския съвет Иво Иванов, заместител регионалните шефове Нина Петкова и Цветко Цветков.
Посланик Льобедел бе осведомен с исторически, културни, обществени и стопански особености на района и общината. От своя страна той прикани кметът Живков да кандидатства с положителни практики в състезанието Екообщина, който френското посолство провежда от три години.
„ Ние имаме положителни екипи от специалисти, които могат да оценят вашия прогрес в опазването на околната среда”, съобщи френския дипломат.
Той и брачната половинка му участваха на музикално поетична вечер в младежкия дом в Монтана. В рецитала „ Любов – пламък бял…”, композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова показаха известни стихове от българската и френската любовна поезия, музикални тематики и песни от филми и мюзикъли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР