Община Монтана получи 3 милиона лева за ремонт на уличната

...
Община Монтана получи 3 милиона лева за ремонт на уличната
Коментари Харесай

Правителството отпусна 3 милиона лева на Община Монтана за ремонт на улици

Община Монтана получи 3 милиона лв. за ремонт на уличната мрежа. Това заяви кметът Златко Живков. По-голямата част от тях ще бъдат вложени в поправки в Индустриалната зона в регионалния център, където работят над 1500 души. Близо 600 000 лв. ще бъдат отделени и за селата.
“Благодаря на държавното управление. Ще изградим напълно улица „ Диана “ и други пътища, непипани от години. Изпращаме 2019 година с задоволство, с 10 актуализирани улици. Две от тях са изключително важни- „ Индустриална “ и „ Извора “. Стремим се да вършим Монтана по- чиста, по-приветлива, по-зелена. “, сподели кметът, представен от 24 часа.
На улица " Индустриална " се намират офисите на доста икономически компании, до които се е стигало мъчно преди ремонта. Подменени са водопроводите и е осъществено асфалтиране по цялото 3,5-километрово трасе. Вдигнати са остарели хранилища в региона на жп гарата, изхвърлени са стотици тонове отпадък. Обновен е и регионът на улицата, през който минава жп линия. За обновлението са вложени 3,1 млн. лева общински средства.
" Извора " е най-старата улица в града. Тя е актуализирана с 440 000 лв. – средства, дарени от българския бежанец в Германия Кирил Маринов взаимно с общината. Вече блесна с нов асфалт, завършени са нови 80 паркоместа. Още пет други улици са със заменени водопроводи и с ново асфалтиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР