Община Монтана е внесла предложение за проекти на стойност 50

...
Община Монтана е внесла предложение за проекти на стойност 50
Коментари Харесай

Монтана има проекти за 50 милиона лева по националната инвестиционна програма за общините

Община Монтана е внесла предложение за планове на стойност 50 милиона лв. в Министерството на финансите за включване в националната капиталовата стратегия за общински планове, заяви кметът Златко Живков.

Програмата бе призната с Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година Средствата ще се влагат в планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на обекти – обществена общинска благосъстоятелност. Периодът за осъществяването им е 2024 – 2026 година,

„ За пръв път общините имат опция да работят с такива мащаби по национална капиталова стратегия, съобщи Живков. Това би трябвало да се признае на това държавно управление. “

Монтана попада в категорията общини, които могат да бъдат финансирани до 50 милиона лв..

Внесените за финансиране планове са за ремонт намеждуселски пътища, рехабилитация само че тръбопровод и ремонт на улици вМонтана, реорганизация на северният вход на града – по бул. „ Трети март “ и рехабилитация на 3 магистрални водопровода.

Междуселските пътища са: Славотин – Клисурица – интернационален път Е-79; Горно Белотинци – Одоровци и Николово – Долно Белотинци.

Други три плана са за рехабилитация на водопроводи ремонт на28 улици в кварталите „ Плиска “, „ Мала Кутловица “, „ Изгрев “и „ Кошарник “. Най-големият обект от капиталовата стратегия на общината за 2024 година еремонт и реконструкцията на северния вход на град Монтана - бул. „ Трети март “ от някогашния цех Аналитик до отклонението за кв. „ Кошарник “.

Освен преасфалтиране на 3,5 километровия сектор се планува да бъдат построени три зони с кръгово придвижване.Магистралните водопроводи за ремонтпреминават през парковете „ Огоста “, „ Калето “ и „ Слънчевата градина “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР