Община Монтана дава близо 85 000 лева за нов паркинг

...
Община Монтана дава близо 85 000 лева за нов паркинг
Коментари Харесай

Радост за жителите на монтанския кв. Младост! Общината дава близо 85 бона за нов паркинг

Община Монтана дава близо 85 000 лв. за нов паркинг в квартал „ Младост “, научи организация BulNews. С това локалната администрация бори дългогодишният проблем с незадоволителното място, където жителите да стопират колите си.
Паркингът ще бъде построен пред блок № 18. Той ще бъде с размери 72 на 17 метра. В плана е включено полагане на бордюри, изработка на трошенокаменна основа, полагане на неплътен и компактен асфалтобетон с дебелина 4 см, възстановяване на отводняването, както и изцяло облагородяване на предблоковото пространство.
Припомняме, че в Монтана следва да бъдат направени пет нови паркинга с общо 150 места. Освен този в квартал „ Младост “, към този момент стартира реконструкцията на най-големия паркинг в града – този на ж.п. гарата. Изгражда се и втори в региона на общинския пазар, до някогашната битова техника. Места за паркиране ще се обособят и при блок 11 в ж.к. „ Плиска”, както и на улица „ Гоце Делчев”.
„ От извънредно значимо значение е в града да има задоволително места за паркиране. Това ще стопира безразборното прекъсване на коли на непозволени места, което пречи и на пешеходците, и на придвижването като цяло”, акцентира кмета Златко Живков.
Срокът за осъществяване на дейностите по сегашния план е 3 месеца от датата на сключване на контракта. За осъществяването на всички строителни работи следва да се употребяват неупотребявани и качествени материали, които да дават отговор на българските и европейските стандарти за екологична непорочност, хигиенични правила, електро-, пожаро- и техническа сигурност. При поискване от възложителя, изпълнителят би трябвало да може да обезпечи работа по обекта през почивните и празничните дни, а също и на смени непрекъснато. Избраната компания би трябвало да даде и най-малко 1 година гаранция за осъществените от нея работи, излиза наяве от документите по публичната поръчка.
Мераклиите да вземат участие в подбора могат да подават документи до 16 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР