Община Монтана дава 70 000 лева за поддръжката на стадионите

...
Община Монтана дава 70 000 лева за поддръжката на стадионите
Коментари Харесай

Община Монтана дава 70 бона за поддръжка на стадионите в региона

Община Монтана дава 70 000 лв. за поддръжката на стадионите в района, научи организация BulNews. За задачата към този момент е оповестена социална поръчка за избор на реализатор.
Предмет на процедурата е да се откри компания с професионална подготовка и на практика опит в региона на услуги по регенерации на естествени тревни покрития на футболни игрища и терени. В обсега на поръчката влизат стадион „ Огоста “ в Монтана, този в село Николово, както и двете подготвителни стадиони в спортния комплекс в регионалния град.
Изпълнителят би трябвало да извърши действия по аериране – надълбоко машинно перфориране на терена; възстановяване водопропускливостта, достъпът на въздух и светлина в кореновата зона и развиването на кореновата система на тревните вариетети; полагане на тънък пласт от пясък върху горния пласт на терена за обеззаразяване и укрепване за възстановяване на издръжливостта при интензивно натоварване; доставка на тревни смески за регенериране на футболни стадиони със отбрана срещу гъбични болести, като задачата е да се доставят и положат професионално верни семена в терена, с цел да се възвърне загубата от натоварване, заболявания, изгаряне, изгниване и други В публичната поръчка влизат още действия като наторяване с гранулатен тор за поддържане на тревните вариетети и възстановяване на имунната им отбрана, напръскване, поддръжка, косене, плевене от нежелани бурени, вертикутиране и др. 
Избраната компания би трябвало да извърши дейностите в период от 3 месеца, както и да обезпечи 1 година гаранционно обслужване. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР