Община Момчилград е една от 10-те общини, чиито концепции са

...
Община Момчилград е една от 10-те общини, чиито концепции са
Коментари Харесай

Норвежци инвестират в Момчилград

Община Момчилград е една от 10-те общини, чиито концепции са утвърдени и ще получат финансова поддръжка за осъществяване на хрумвания за локално икономическо развиване. Това ще стане по план, по който НСОРБ работи взаимно с Норвежката асоциация на локалните управляващи, оповестиха от общината.

Той има за цел да насочи вниманието на общините към реалистична оценка на локалните дадености и да помогне разгръщането на капацитета им за социално-икономическо развиване.

В основата на концепцията са залегнали напъните на община Момчилград да развива и разпространява туристическия капацитет и селското стопанство, които са предпоставки за увеличение на заетостта на локалните хора и на дребния бизнес. Основната цел е да се употребява наличния капацитет - естествен, културен, туристически, обществен, стопански, географски и инфраструктурен.

Елементите на концепцията са композиция от ограничения в поддръжка на селскостопанските производители и развиване на туризма в общината.

Предвидените дейностите обгръщат основаване на фермерски пазар за селскостопанска и животинска продукция наоколо до общински център или в непосредствена непосредственост до транспортен кулоар №9, свързващ Гърция и България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Маказа ". Предвижда се също основаване на туристически център в региона и на туристически артикул, основан на естествените и исторически дадености в общината. В концепцията е залегнало разпространение на локалните обичаи и традиции посредством образуване на годишни фестивали и събори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР