Община Мездра заедно с БЧК, БМЧК и приятелите на червения

...
Община Мездра заедно с БЧК, БМЧК и приятелите на червения
Коментари Харесай

За трета поредна година отбелязват „Деня на солидарността между поколенията“ в Мездра

Община Мездра дружно с БЧК, БМЧК и приятелите на аления кръст провеждат за трета поредна година засаждане на цветя пред бюст-паметника на Апостола на свободата Васил Левски. Инициативата стартира в 11 часа на 17 април, като в алеята пред паметника ще бъдат засадени над 40 броя цветя.
Солидарността сред поколенията играе основна роля в развиването на по-справедливи и устойчиви системи, базирайки се на познанията и опита на по-възрастните, предадени на младите генерации. По тази причина учениците от ОУ „ Кирил и Методий “ гр. Мездра, ОУ „ Христо Ботев “ в града, СУ Иван Вазов “, както и СУ „ Климент Охридски “ в село Зверино се включват в благородната самодейност.
През 2008 година 29 април публично е признат от Европейския съвет за Ден на взаимност сред поколенията за да насочи публичното внимание към потребността от съответни политики за възрастните хора в Европейския съюз.
Инициативата ще се реализира дружно с доброволци от разнообразни възрасти в Благоевград, Враца, Добрич, Ловеч, Пловдив, Русе, Ямбол, Смолян и Софийска област. В отбелязването на „ Деня на солидарността сред поколенията “ ще се причислят и Естония, Литва, Латвия, Румъния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР