Oбщина Мездра приключи поставянето на 130 кафяви контейнери с вместимост

...
Oбщина Мездра приключи поставянето на 130 кафяви контейнери с вместимост
Коментари Харесай

130 контейнери за отпадъци са поставени в Мездра и в съставните села на общината /снимки/

Oбщина Мездра завърши слагането на 130 кафяви контейнери с съдържимост 1.1 куб. м в Мездра и в съставните села на общината. 98 от тях са предопределени за разделно събиране на зелени и на култивиран боклуци, а останалите 32 за разделно събиране на хранителни и на кухненски (биоразградими) боклуци. Контейнерите ще бъдат обслужвани от профилиран сметоизвозен автомобил, предопределен за събиране на биоотпадъци.
Разполагането на новите съдове е част от дейностите по Проект „ Изграждане на апаратура за компостиране на разделно събрани зелени боклуци в район Враца “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година и следващ стадий от построяването на система за разделно събиране на зелени и на биоразградими боклуци на територията на община Мездра.
За улеснение на жителите върху контейнерите са залепени осведомителни стикери, които указват какъв вид боклуци могат да бъдат събирани в тях.
Контейнерите за зелени и култивиран боклуци са предопределени за събиране на трева, листа, цветя, дървесни отрязъци и шубраци (окосена трева, бурени, култивиран резитби, дребни клони с дължина до 75 см и диаметър 7,5 см).
Внимание: Не изхвърляйте в контейнерите за зелени боклуци строителни боклуци, хранителни боклуци, смесени битови боклуци, боклуци от опаковки, пластмаса, стиропор, стъкло, текстил, кожа, фолио, гума, рискови боклуци!
Контейнерите за и кухненски (биоразградими) боклуци са предопределени за събиране на всички останки от храна (вкл. месо, кости, наслойка от кафе, хартиени кърпи и др.), плодове и зеленчуци, месо и кости (както варени, по този начин и сурови), риба и морски блага (с изкл. на твърди черупки като например черупки от стриди), яйца и яйчени черупки, всички хлебни произведения, ориз, паста, зърнени храни и юфка, насипни чаени листа и наслойка от кафе и чай (с изключение на пакетчета чай и кафе на шушулки), супи, сосове, развалена храна, употребена хартия, хартиени кърпи, салфетки, хартиени торби, вестници, кърпички, клечки за зъби, шишчета, нечиста с храна хартия.
Внимание: Не изхвърляйте в контейнерите за биоразградими боклуци строителни боклуци, рискови боклуци, смесени битови боклуци, боклуци от опаковки, пластмаса, стиропор, стъкло, текстил, кожа, фолио, гума!
Община Мездра приканва жителите да изхвърлят в кафявите контейнери единствено посочените типове боклуци, само че не и строителни и смесени битови боклуци, текстил, гума, кожа и други!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР