Община Мездра обяви конкурс за отдаване под наем на недвижими

...
Община Мездра обяви конкурс за отдаване под наем на недвижими
Коментари Харесай

Община Мездра обяви конкурс за отдаване под наем на недвижими имоти

Община Мездра разгласи конкурс за отдаване чартърен на недвижими парцели, оповестиха от локалната администрация.

1. Обект на състезанието
Отдаване чартърен на недвижими парцели - частна общинска благосъстоятелност, находящи се в Мездра, ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №2, за нежилищни потребности съгласно предназначението им, представляващи:
1. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.2 - общежитие на 4 етажа, издигната през 1969 година, със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 451 кв. м., актувана с АЧОС №4338/13.05.2021 г.;
2. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.3 - общежитие на 4 етажа, издигната през 1969 година, със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 402 кв. м., актувана с АЧОС №4338/13.05.2021 г.;
3. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.4 - трапезария, издигната през 1969 година, със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 611 кв. м., актувана с АЧОС №4338/13.05.2021 г.;
4. Сграда с идентификатор 47714.500.1170.19 - сграда на допълващото застрояване, със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 61 кв. м.; за нежилищни потребности съгласно предназначението им.
Всеки участник в състезанието може да подаде заявление за всички подобекти, препоръчани за отдаване чартърен или за обособена част от тях.

2. Предназначение на парцелите
Посочените в т. 1 парцели са за нежилищни потребности с предопределение: Сграда с идентификатор 47714.500.1170.2 и Сграда с идентификатор 47714.500.1170.3 - за общежитие; постройка с идентификатор 47714.500.1170.4 - трапезария и постройка с идентификатор 47714.500.1170.19 - сграда на допълващото застрояване.
Титуляр на правото на благосъстоятелност върху описаните недвижими парцели е Община Мездра, Мездра, ул. „ Христо Ботев “ №27.
Обектите не са в положително експлоатационно положение, заради което е належащо да бъдат направени вложения от страна на наемателите за привеждането им в обикновено експлоатационно положение и в сходство с нормативните условия за прилагане.
Процесът на работите по реконструкция/ремонт се съгласува с наемодателя и се прави в сходство със Закон за устройство на територията.
В Инвестиционното си желание участникът показва дейностите по реорганизация или ремонт с техния обсег, стойност, според окрупнена КСС, която е неразделна част от Инвестиционното желание, период на осъществяване на вложенията и период за наемане.

3. Минимални условия към претендентите:
До присъединяване в състезанието се позволяват физически и юридически лица, по смисъла на Търговския закон, които имат право да реализират активност, еднопосочна с предназначението на обекта и:
• са закупили конкурсни бумаги - удостоверява се с копие на документ за закупена конкурсна документи,
• не са оповестени в неплатежоспособност и не са в произвеждане по неплатежоспособност -удостоверява се с декларация Образец 4,
• не са в произвеждане по разпродажба - удостоверява се с декларация Образец 5,
• нямат обществени отговорности към страната - удостоверява се с настоящо уверение от Национална агенция за приходите,
• нямат обществени отговорности към Община Мездра - удостоверява се с декларация Образец 6.

4. Наемна цена
Началната минимална наемна цена за описаните парцели е 4.40 лева с Данък добавена стойност на кв. м., според Приложение 1 към Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество.
Участниците следва да предложат в офертата си месечна наемна цена за кв. м. с включен Данък добавена стойност, не по-ниска от минималната.
В предлаганата наемна цена не се включват консумативните разноски за електрическа енергия, топлоенергия, вода и други, които се заплащат ежемесечно от наемателя, настрана от наемната цена. При нужда се инсталират вторични измервателни уреди.
Наемът се погасява с направените капиталови разноски (когато те надвишават наема), за което се сформират съответните документи. Редът и изискванията са разказани в плана на контракт.

5. Срок на наемното правно отношение
Срокът на наемното правно отношение е до 10 години.

6. Определя следните критерии за оценка на предложенията:
Подадените оферти за присъединяване в състезанието ще бъдат класирани на база общия брой точки по следните критерии:
• препоръчана наемна цена - от 0 до 50 точки (определя се съразмерно, по отношение на най-високата препоръчана наемна цена),
• стойност на вложенията и капиталово желание - от 0 до 40 точки (определя се съразмерно, по отношение на най-високата препоръчана стойност на инвестициите). Точки се присъждат след преценка на допустимостта на вложенията, по отношение на настоящото законодателство и предназначението на обектите,
• период за осъществяване на капиталовото желание - от 0 до 10 точки (определя се съразмерно, по отношение на най-краткия препоръчан период за осъществяване на инвестициите).
Максималният сбор точки е 100.

7. Специални условия на състезанието:
Наемателят би трябвало да резервира предназначението на постройките обект на състезанието.
Наемателят би трябвало да направи вложения за привеждането на обектите в обикновено експлоатационно положение и в сходство с нормативните условия. Процесът на работите по реконструкция/ремонт се съгласува с наемодателя и се прави в сходство със Закон за устройство на територията.
Наемателят показва Инвестиционно желание за предвижданите от негова страна действия по реконструкция/ремонт с техния обсег, стойност, според окрупнена КСС, период на осъществяване на вложенията.
Ползването на наетия от наемателя имот/и следва да не заплашва и лимитира по какъвто и да е метод използването на прилежащите парцели и да не води до замърсяване на околната среда.
Конкурсът ще се организира на 30.06.2021 година от 09:00 ч. в стая 203, ет. 2 в постройката на Община Мездра, ул. „ Христо Ботев” №27.
Оглед на обектите, предмет на състезанието, може да бъде осъществяван всеки работен ден в границите на работното време, след датата на издание на обявата за провеждането му посредством средствата за всеобщо осведомление, на уеб страницата на Община Мездра: и на таблото за известия в Център за услуги и информация на жителите (ЦУИГ) до 16 ч. на последния работен ден преди датата на осъществяване на състезанието, след предварителна поръчка в Община Мездра, отдел „ Общинска благосъстоятелност “, стая 109.
Конкурсната документи се внася на гише №3 „ Общинска собственост”, находящо се в ЦУИГ в постройката на Община Мездра до 15 ч. на 29.06.2021 година
Конкурсът ще се организира посредством авансово подаване на писмени оферти от всеки участник, персонално или от техни упълномощени представители, в запечатан непрогледен плик с ненарушена целокупност, върху който се изписва точното название на физическото/ юридическото лице - претендент, надлежно неговият ЕИК и обектът, за който се кандидатства. Предложения се подават до 15 ч. на 29.06.2021 година на гише №3, находящо се в ЦУИГ в Община Мездра. Участник, подал предложение след избрания период, не се позволява до присъединяване в състезанието.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР