Община Мездра и Археологически комплекс Калето“ представиха гр. Мездра като

...
Община Мездра и Археологически комплекс Калето“ представиха гр. Мездра като
Коментари Харесай

Община Мездра с награда за успешно представяне на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023

Община Мездра и Археологически комплекс „ Калето “ показаха гр. Мездра като една от разрастващите се и атрактивни дестинации за културен туризъм в България на XVIII Международно туристическо ревю „ Културен туризъм ” (XVIII International Tourism Fair „ Cultural Toutism “).

Със независими щандове в тазгодишното издание на форума, който се организира във Велико Търново, взеха присъединяване 28 общини от цялата страна, които показаха туристическите артикули на своите райони - историческо завещание, фестивали и други културни събития, фолклорни празници, кулинария, винарство и т. н. Сред гостите от чужбина бяха представители на Гърция, Индия, Йордания, Палестина, Румъния, Северна Македония и Южна Корея.

Организатор на събитието е Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с поддръжката на Министерството на туризма.



В продължение на четири дни на щанда на Община Мездра, който беше завършен като самобитен „ открит урок по история “, посетителите на профилираното туристическо ревю имаха опция да се срещнат с традициите, бита и културата на средновековните българи.

В знак на самопризнание Община Мездра и нейният екип получиха от уредниците на туристическия конгрес премия за сполучливо показване - почетна грамота и плакет.

„ Основната цел на присъединяване ни в „ Културен туризъм “ 2023 е да притеглим нови участници в утвърдилия се към този момент като обичаен Фестивал на средновековните обичаи, обичай и просвета „ Калето - Мездра “, който тази година ще се организира на 13-и и 14-и май, сподели по време на награждаването Павел Петров, началник на Археологически комплекс „ Калето “. А по този начин също да „ отворим “ „ Вратата към Северозапада “ за гости, които в никакъв случай не са идвали в Мездра и в нашия край. “

Това е второ присъединяване на Община Мездра на Международното туристическо ревю „ Културен туризъм ”. При първото си присъединяване през 2017 година тя беше отличена с премия за дебютант на ревюто.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР