Община Марица скоро може да се похвали с най-скъпия служебен

...
Община Марица скоро може да се похвали с най-скъпия служебен
Коментари Харесай

За нуждите на Община „Марица”: За какво ще се използва Toyota Land Cruiser за 150 бона?

Община „ Марица ” скоро може да се похвали с най-скъпия длъжностен лек автомобил в Пловдивска област.  Администрацията е пред довеждане докрай на социална поръчка -  „ доставката на фабрично нов лек автомобил за потребностите на Община „ Марица ” ”.
Прочетете още
В техническите спецификации не написа защо тъкмо ще се употребява автомобилът, като прогнозната цена е 127 хиляди лв. без Данък добавена стойност.  В нея, с изключение на доставката на автомобила, е й гаранционното му обслужване.  70% от оценката за бъдещия реализатор е аршин цена, а 30%  е период на доставка, като максимумът, даден от възложителя е 3 дни!

Въпреки това на поръчката се явят две компании - „ Сендър България ”, които оферират   ” Land Rover Discovery ”, създаден през 2024 година. Компанията обаче бива отстранена, защото предлагането не дава отговор на техническото задание. Така другата компания - “Тойота Тиксим ” ООД печели поръчката с автомобил  „ Toyota Land Cruiser 150 2,8 4-D4  Special Edition ”, създаден през декември 2023 година. Те оферират период на доставката за 3 дни, а цената е 122 800 лв. без Данък добавена стойност, или 147 360 лв. с данъка.  Гаранцията е 10 години или 200 хиляди км, според кое събитие настъпи първо.

Колата дава отговор на всички заложени критерии, в това число и ускоряване от 0 до 100 км за 8,6 секунди.  Също по този начин е 4 х 4, над 200 конски и 2700 см3.

Възложител на поръчката е зам.-кметът Петър Минков, като се чака скоро да бъде подписан контракт.

Не е ясно защо ще се употребява този автомобил и за какво е нужно в Община „ Марица ” да има толкоз първокласен високопроходим автомобил. Най-вероятно тя ще бъде употребена за „ персонална служебна кола ”, или на кмета Димитър Иванов или различен висшестоящ властник в общината.

За пример  междинните суми по поръчките за детски площадки и облагородяване на зелени пространства в селата от Община „ Марица ” са към 50 000 лв.. 







 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР