Община Марица отделя 6000 лв. от бюджета си в подкрепа

...
Община Марица отделя 6000 лв. от бюджета си в подкрепа
Коментари Харесай

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Община Марица отделя 6000 лева от бюджета си в поддръжка на околните на починалото в Германия семейство българи.

Средствата ще бъдат употребявани за превозването на телата до родното им място - с. Костиево, област Пловдив.

„ Във връзка с нещастието, което сполетя наши поданици от с. Костиево, предлагам да бъде подкрепено фамилията, с цел да транспортира своите близки до родното място. С 6 000 лв. от общинския бюджет можем да подкрепим околните на починалото в Германия семейство Жилови “, съобщи кметът Димитър Иванов, представен от пловдивския уебсайт " Под тепето ".

Общинските съветници са дали своят вот единомислещо дарението.

, Германия, лиши живота на 28-годишния Кънчо Жилов, брачната половинка му Катя и двете им дребни дъщери на 3 година и на 6 месеца.

Те са обитавали апартамент чартърен на таванския етаж в подпалената постройка. Загиналият мъж е брат на футболиста Здравко Жилов, чийто тим " Гигант Съединение " откри дарителска акция за събиране на средства за връщането на телата на жертвите в България (вижте повече за самодейността по-долу).

Други девет души са били признати в болница с пострадвания с друга тежест след пожара.

Немски медии оповестяват, че пожарът е избухнал на стълбището на остарялата постройка. В рамките на пет минути огънят се е популяризирал към покрива посредством така наречен " резултат на комина ", блокирайки пътя за бягство.

Прокуратурата във Вупертал заяви, че проверява опит за ликвидиране поради наличните доказателства за тенденциозен палеж.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР