Община Лом ще осигури безплатен Интернет в центъра на крайдунавския

...
Община Лом ще осигури безплатен Интернет в центъра на крайдунавския
Коментари Харесай

Безплатен Интернет пуска община Лом през 2019 г.

Община Лом ще обезпечи безвъзмезден Интернет в центъра на крайдунавския град през новата 2019 година Свободната електронната услуга се финансира от Европейската комисия и ще бъде предоставена на жителите и гостите на пристанищния град в идващите три години.

В състезанието за безвъзмезден Интернет са взели участие съвсем 13 000 общини от цяла Европа. Управата на Лом е кандидатствала в самодейността още в първите 10 секунди и е съумяла да изпревари големия брой съперници на правилото „ пръв кандидатствал – пръв спечелил ”, оповестиха от общинската администрация.

Инсталирането на безплатния Интернет е на стойност 15 000 евро и до края на 2018 година Лом ще подпише съглашение с Комисията за приемане на ваучера. След това ще бъде определена и компания, която да построи определените точки за достъп до високоскоростен интернет – площади, паркове, публични и културни институции.

Лом е измежду общо 113-те класирани български общини, които ще получат финансиране в размер на 1 695 000 евро. Всички регистрирани ще станат част от общността на WiFi4EU и ще могат да се свържат с останалите участници в плана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР