Община Кюстендил очаква стартирането на програмите за трансгранично сътрудничество. Това

...
Община Кюстендил очаква стартирането на програмите за трансгранично сътрудничество. Това
Коментари Харесай

Кюстендил очаква стартирането на програмите за трансгранично сътрудничество

Община Кюстендил чака стартирането на стратегиите за трансгранично съдействие.

Това сподели пред публицисти Иван Андонов, ръководител на Общинския съвет в града. Иван Андонов добави, че става въпрос за стратегиите за съдействие със Сърбия и Северна Македония.

" Тези стратегии съставляват огромен интерес. Знаете, че нашият район е изключен от програмата за развиване на селските региони, което е огромен минус и средствата са лимитирани.

Посредством стратегиите за трансгранично съдействие имаме опция да аплайваме и да осъществяваме разнообразни планови начинания, както по-малки ограничения, по този начин и инфраструктурни “, сподели Иван Андонов.

Вече са извършени редица срещи с общинска администрация, посланика на Косово, както и с кмета на Крива Паланка. През идващите дни предстоят срещи и с управлението и кметовете на Лесковец, Ниш, и пограничния регион на Сърбия.

" Всички знаем, че през последните няколко години се следи интерес от разнообразни наши сънародници, съграждани и чужденци, към разнообразни парцели по селата. По този метод се надяваме най-малко отчасти да съживим нашите села, по тази причина трябват условия и ние ще се постараем да ги подкрепим с планове ", изясни Иван Андонов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР