Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж,

...
Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж,
Коментари Харесай

Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж

Община Кюстендил не може да устоя сама обществения си патронаж, разгласи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че  Общината упорства в писмо до Министерството на труда и обществената политика общественият патронаж да се трансформира в делегирана от страната активност.

" С тези цени на енергоносителите сега, Общината няма да може да устоя тази обществена услуга и ще бъдем принудени да се лишим от нея ", разяснява Паунов и посочи, че над 1000 души употребяват услугата. 

" До момента жителите на Кюстендил устояха тази активност, само че към този момент не е допустимо ", счита Паунов. Той уточни, че сметката в общинското дружество " Ученическо хранене " за последната година демонстрира, че предприятието, грижещо се за храненето на децата в учебно заведение, е било дофинансирано с 479 хиляди лева

" Прогнозите, обаче, отиват за над 1 милион лв. дофинансиране, което значи, че страната неотложно би трябвало да усъвършенства стандарта за храненето на децата, тъй като наесен няма кой да се погрижи и за това ", означи Паунов. Той се надява на бърза реакция от държавната администрация.

" В противоположен случай цели действия и услуги, касаещи доста хора, ще бъдат сложени в риск ", предизвести кметът на Кюстендил. Той акцентира, че даже общинското дружество " Чистота " все още е на минус 400 хиляди лева. от разликата сред панираните разноски и нарасналите цени на горивата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР