Община Кюстендил е осъдена да заплати повече от 500 000

...
Община Кюстендил е осъдена да заплати повече от 500 000
Коментари Харесай

Община Кюстендил е осъдена да плати близо 500 000 лв. за невъзлагани ремонти

Община Кюстендил е наказана да заплати повече от 500 000 лв. за ремонтни действия, които общината не е възлагала и не е била известена за извършаването им. Решението е на Върховния касационен съд. По думите на кмета Петър Паунов, става въпрос за огромен ремонт след огромното наводняване преди 8 години, при което бяха разрушени мостове, насипи и водохващането в региона на с. Гърляно.

Кюстендил

Кметът Петър Паунов сподели, че някогашният регионален шеф Любомир Анчев е показал реализатори за ремонт на сектора, подписани са контракти с компания, а към половин година след осъществяване на строителните дейностите са предявени искания от компанията реализатор, за осъществяване на спомагателни поправки в региона на село Сажденик.

Общината е наказана, че не е упълномощила социална поръчка за спомагателните действия и на съображение член 59 от Закона за отговорностите и договорите би трябвало да изплати дружно с лихвите и разноските по делото сумата от близо 500 000 лв. на строителната компания.
Петър Паунов – кмет на община Кюстендил: Община Кюстендил не е възлагала, не е приемала и не е била осведомена за тяхното осъществяване, на никое място не попада моят автограф. Всъщност ние ще бъдем евентуално от сътрудници, всички ги съдят за това, че са се подписали някъде. Ние сме първите, наказани за това, че не сме се подписали.
Бившият регионален шеф, в този момент шеф на спортното учебно заведение в Кюстендил Любомир Анчев съобщи, че не е бил възложител на осъществените ремонтни действия на проблематичния сектор.
Любомир Анчев - шеф на Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ Кюстендил: " Не ме питайте мен, аз не съм подписвал нито контракти, нито съм плащал средства на някой, нито съм имал договорни връзки с фирмата…
Имаше ли потребност от тези спомагателни действия?
Любомир Анев: Не мога да кажа, документите ще кажат. Моето подпомагане е само да осигуря под някаква форма средства за възобновяване, другото към този момент аз не вземам участие. А за какво се оказа, че тези средства не са били задоволителни? Не мога да ви кажа, попитайте хората, които са подписали контракта, попитайте компанията.
Потърсихме компанията „ Люко-К ”, реализатор на проблематичния сектор, която е завела делото против община Кюстендил. Нито един от телефоните, оставени за връзка, не отговаряха през днешния ден.

За следствията от наводненията страната отпусна повече от 5 млн. лева, а вътрешното министерство и Прокуратурата бяха сезирани за нарушавания при избора на реализатор и неспазване на авансово заложените договорни условия. Разследването беше след сигнали от кюстендилския кмет Петър Паунов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР