Община Кюстендил е изправена пред запор на всички сметки, защото

...
Община Кюстендил е изправена пред запор на всички сметки, защото
Коментари Харесай

Община Кюстендил е пред запор, осъдена е да плаща за непоръчан ремонт

Община Кюстендил е изправена пред запор на всички сметки, тъй като е наказана да заплаща за непоръчан от нея ремонт. Необичайният юридически проблем е отпреди осем години, само че решението на последна инстанция излиза в този момент.

Тогава общината разпорежда незабавен ремонт, с цел да бъдат отстранени вреди от наводняване. Фирмата реализатор прави ремонтните действия и завършва в период.

Повече от шест месеца по-късно обаче от компанията декларират, че са надработили и общината им дължи още пари.

„ Въпреки че общината не е възлагала дейностите, тя е наказана за обогатяване с към 650 кубика скални маси на стойност 290 хиляди лева С лихвите и разноските досега, сумата е съвсем половин милион”, разясни кметът на града Петър Паунов.

„ Тук има доста тежък юридически казус. Можете да си визиите – във всяко едно дере, всяка компания може да работи, да предяви искания по-късно, че би трябвало да ѝ бъде заплатено, и общината или държавният орган да бъдат осъдени”, разяснява още кметът.

Според общината въпросът може да бъде преодолян с тълкувателно решение или законодателна смяна, за което са алармирали способените органи.

Сметките им могат да бъдат запорирани във всеки един миг.

Повече вижте във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР