Община Кресна отново е на път да се прочуе с

...
Община Кресна отново е на път да се прочуе с
Коментари Харесай

Кресна ще прави допитване за цената на водата

Община Кресна още веднъж е на път да се прочуе с „ нововъведения “ в  управлението, този път общинския съвет реши,че ще прави допитване до жителите за цената на водата. Сагата с водата потегли от отхвърли на община Кресна да влезе във Водната асоциация на Благоевградска област и по този начин провали нейното основаване.

Заради това района остана без вложения във водния бранш и общината си навлече гнева на останалите градове.  Отказа на Кресна да стане член на Асоциацията отново се случи по необикновен метод. Организирано бе на площада общонародно заседание на три хиляди поданици на което те гласоподаваха срещу. Мотивите бяха,че в случай че влязат в новата конструкция цената на водата ще  им бъде фрапантно увеличена. Сега обаче се разбра,че няма по какъв начин да се подържа инфраструктурата в общината без нарастване на водата. На сесия бе импортирано искане от кмета и шефа на локалното общинско водно сдружение цената да се увеличи с 50% и кубик да стане сред 60-70 стотинки.

Това предложение докара до бурна сесия със кавги, ГЕРБ се разгласи срещу, както и други съветници и по този начин се стигна до решението още веднъж да се организира допитване и жителите да кажат какво да се прави. Насрочена е и дата-22 декември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР