Община Котел проведе второто издание на националния конкурс за детска

...
Община Котел проведе второто издание на националния конкурс за детска
Коментари Харесай

Обявиха победителите от националния конкурс за детска рисунка в Котел

Община Котел организира второто издание на националния конкурс за детска рисунка отдаден на 21 ноември – Ден на християнското семейство и юноша. Тази година тематиката на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 4 до 10 и от 11 до 16 години, беше " Домашното огнище ".

„ Щастлив съм, че съумяваме за втора поредна година да организираме състезанието за детска рисунка. Засиленият интерес към него свидетелства, че доближаваме до малчуганите, провокирайки ги да мислят от дребни за полезностите, които дава фамилната среда. Рисунките на децата ни развълнуваха същински и за нас беше чест и наслаждение да ги оценим! “, разяснява резултатите от състезанието кметът на Община Котел – Коста Каранашев. Той добави още, че близо 20 от не класиралите се рисунки ще бъдат включени в многолистния календар на Община Котел за 2023 година, тъй като заслужават да бъдат видени.

В състезанието с живописна рисунка тази година се включиха над 210 участници от 30 обитаеми места в България. Сред конкурсните материали, въпреки и отвън посочения правилник, бяха получени и компютърни рисунки и макети.

Победителите в тазгодишния конкурс са избрани от жури. Първите трима от тях, в двете възрастови групи, получават парични награди, обезпечени от Община Котел.

Победителите:

От 4 до 10 годишна възраст:

Илин Михайлов на 6 година от ДГ „ Лястовичка “, гр. Попово

Катя Стоянова на 9 година от ОУ „ Любен Каравелов “, гр. Бургас

Божидар Кирилов на 8 година от ОУ „ Любен Каравелов “, гр. Попово

Никол Тодорова на 6 година от гр. Стара Загора

Поощрителна премия: Митко Димитров на 10 година от с. Градец

От 11 до 16 годишна възраст:

Дара Денева на 13 година от ППМГ „ Добри Чинтулов “, гр. Сливен

Виктория Тодорова на 12 година от ОУ „ Найден Геров “, гр. Бургас

Анастасия Цветкова на 15 година от СУ „ Христо Ботев “, гр. Нова Загора

Поощрителна премия: Жанина Карабекирова на 14 година от гр. Котел

Конкурсът, отдаден на светлия християнски празник – Въведение Богородично, по прочут като Ден на християнското семейство и юноша, започва предходната година. Тогава той беше разгласен в две категории – „ Рисунка “ и/или „ Стихотворение “. За да отговори на повишаващите се ползи и благоприятни условия на децата в цифровите технологии, в идващото му издание към към този момент познатите категории ще бъдат добавени още две: „ Макет “ и „ Компютърна рисунка “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР