Община Костинброд получи финансиране от Министерски съвет за изграждането на

...
Община Костинброд получи финансиране от Министерски съвет за изграждането на
Коментари Харесай

Костинброд получи финансиране за две детски градини

Община Костинброд получи финансиране от Министерски съвет за построяването на две детски градини в град Костинброд и село Петърч.
Днес с решение на министерски съвет държавното управление отпусна 1 656 831 млн. лв. на община Костинброд по Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022 година, утвърдена с Решение № 543 от 03.08.2020 година на Министерски съвет.
 Изграждат нова детска градина в Костинброд (СНИМКИ) Изграждат нова детска градина в Костинброд (СНИМКИ)
Договор сред община Костинброд и изпълнителите на новата детска градина в центъра на града бе подписан през днешния ден. Официално, в наличието...
По -малко от месец след сключване на договорите с изпълнителите на община Костинброд са отпуснати средства за два обекта:
За планиране, строителство и авторски надзор  на обект „ Изграждане на двуетажна детска градина за шест групи в УПИ I-2757, кв.100 по проекта на гр.Костинброд “ – 1 381 011 лв.. Детската градина ще се намира в центъра на град Костинброд в постройка предопределена още от 90-те години за тази цел, само че по този начин и не е осъществена, като осъществен обект. Предвижда се построяването на двуетажна постройка за шест групи, две от които яслени. Проекта включва още построяването на две пристройки и двор с детски площадки.
За планиране, строителство и авторски контрол на обект „ Пристрояване и реорганизация на детска градина „ Виолина “ в УПИ I- „ За детска градина “, кв. 42А, с. Петърч “ – 275 820 лв.. Предвижда се построяването на в допълнение застрояване за отделяне на ново помещение за яслена група и топла връзка сред двете здания. 
Отпуснатите средства са за предплатени заплащания по подписани контракти с реализатор за двата обекта. Дейностите по договорите включват разработване на капиталов план, реализиране на авторски контрол и строително монтажни работи.
 Красимир Вълчев откри STEM център за естествени науки, проучвания и нововъведения в Костинброд Красимир Вълчев откри STEM център за естествени науки, проучвания и нововъведения в Костинброд
На 1 март министърът на образованието и науката посети СУ “Д-р Петър Берон ”, с цел да открие дружно с кмета на община Костинбр...
Община Костинброд е утвърдена за изцяло финансиране на двата плана, като общата стойност за детската градина в гр. Костинброд е 2 999 990 лв., а за детската градина в с. Петърч е 600 000 лв..

Община Костинброд изрича своята признателност на държавното управление на Република България, в частност на Министерство на образованието и науката за реализирането на добра просветителна стратегия и инфраструктура към нея в дребните обитаеми места.
Община Костинброд ще осъществя планове по този начин нужни за младите фамилии. Само за 2020 година по данни на ГРАО на територията на община Костинброд са родени 143 деца, а общият брой на записаните в детските градини е 610 деца. Капацитетът в до момента съществуващите градини е привършен и надхвърлен. През 2023-2024 години следва наложителен банкет на 4 годишните деца. С днешните решения на държавното управление се обезпечава бъдеще на нашите децата.
 Общинска администрация, дружно с децата на Костинброд, с еко самодейност Общинска администрация, дружно с децата на Костинброд, с еко самодейност
  Засаждането на дървета е един от най-лесните способи да подобрим света, в който живеем. Дърветата основават въздуха, който д...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР