Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект

...
Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект
Коментари Харесай

Изграждат физкултурен салон в казанлъшкото училище Никола Обрешков

Община Казанлък получи утвърждение за финансиране на инженеринг по план „ Изграждане на физкултурен салон на ППМГ „ Никола Обрешков “, гр. Казанлък ". Средствата в размер на 858 437 лева за направа на инженеринг за нов физкултурен салон към Математическата гимназия са обезпечени напълно по Годишната стратегия за поддържане, ремонт, реорганизация, изцяло възобновяване или основаване на нови спортни и/или спортни уреди в държавните и общинските учебни заведения на Министерството на образованието и науката.  

Предвижда се общо застроената повърхност да е 600 кв. м и РЗП 670 кв. м. Към момента Община Казанлък няма планова подготвеност за построяването на физкултурен салон. Одобреното финансиране ще подсигури главните действия като възлагане по реда на Закон за обществените поръчки за планиране на дребен физкултурен салон, избор на реализатор по реда на Закон за обществените поръчки за осъществяване на СМР, строителен контрол и авторски контрол по плана, както и цялостно съоръжение за физкултурния салон.  
Проверка и в спорта - по какъв начин са изхарчени съвсем 22 млн. лв. за физкултурни салони
Няма реваншизъм в извършаваните в спортното министерство (ММС) инспекции. В това увери служебният състезателен министър Андрей Кузманов. При...

Като най-функционално място от учебния терен е несъмнено физкултурният салон да бъде ситуирано от север на постройката, обвързвано с актуалната зала за физическо и спорт и част от коридора на първи етаж. По този метод ще бъде обезпечена по едно и също време връзка на физкултурния салон със съществуващата постройка, само че и ще остане задоволително място за открита спортна площадка.  

Проектното предложение съставлява постройка с височина 8 м., състояща се най-общо от две елементи - зона за спортна площадка и зона с обслужващи пространства, които ще бъдат ситуирани на 2 етажа, която ще включва: санитарно-хигиенни пространства – 2 броя, съблекални 2 броя, душови пространства 2 броя, помещение за учители със хигиеничен възел с тоалетна и душ и склад за спортния инвентар с нужните минимални площи.  



ППМГ „ Никола Обрешков “ гр. Казанлък е едно от образователните заведения на територията на община Казанлък, което няма построен физкултурен салон. Единствените налични условия за спорт са малко и незадоволително.  
Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „ Найден Геров " – Варна
Министърът на младежта и спорта и претендент за депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев и кметът на Община Варна Иван Портних например..

През 2020 година община Казанлък кандидатства пред МОН и е утвърдена за създаване на спомагателен корпус на ППМГ „ Никола Обрешков “ гр. Казанлък заради дефицит на сграден фонд и неспособност за прекосяване на едносменен режим на образование. Тъй като тогава бе утвърдено по-малко финансиране се наложи плануваният по план физкултурен салон да отпадне.  

Общата застроена повърхност на учебните здания е 1 293 кв. м. Изграждането на нов образователен корпус към главната постройка е планувано със застроена повърхност 370 кв.м. За да отговори на нормативната уредба учебното заведение би трябвало да разполага с открита и закрита зона за спорт. Липсата им пречат на провеждането на пълноценни образователни часове по физическо занятие и спорт през есенно-зимния сезон.

Към момента в ППМГ „ Никола Обрешков “, гр. Казанлък се образоват 676 възпитаници. Предприетите дейности на Кмета Галина Стоянова и нейния екип към разширение на сградния фонд на Математическата гимназия целят застраховане на учениците откъм материална база за първокласен и ефикасен образователен развой посредством даване на положителни условия за спорт, поощряване на двигателната интензивност и здравословен метод на живот.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР