Община Казанлък отменя традиционния Празник на розата тази година, съобщи

...
Община Казанлък отменя традиционния Празник на розата тази година, съобщи
Коментари Харесай

Казанлък отмени Празника на розата

Община Казанлък анулира обичайния Празник на розата тази година, заяви кметът Галина Стоянова. Тя изпрати послание към казанлъчани и към жителите на Карлово и Павел баня.

„ Вече повече от един век нашата Долина на розите е привлекателен център за хора от целия свят, идващи от близо и надалеч, с цел да се потопят в магията на розата. Участието в емблематичния за нашите три общини – с Карлово и Павел баня, Празник на розата е чест за едни, за други е най-желано и красиво прекарване, а за локалните хора - нашите съграждани, е твърдоглав и безрезервен древен труд по развъждане и прибиране на реколтата от маслодайната роза, производството и реализацията на течното злато на света - българското розово масло “, споделя Стоянова.

„ Тази година, обединени повече от всеки път в решението си, с голямо страдание се постанова да отменим Празниците на розата заради въведените в целия свят ограничения и ограничавания на напредване свързани с пандемията COVID-19. Решението, което се изисква от нас - кметовете на трите общини, беше извънредно мъчно, само че, като виновни хора, а и градоначалници, сме длъжни да помислим първо за здравето и живота на всеки един от вас - жителите на красивата ни Долина “, изяснява тя.

Кметът на Казанлък акцентира, че в основата на решението е грижата за здравето, както на участващите актьори и екипи, по този начин също и за туристите, на всички тези, които към този момент обявиха предпочитание да са част от празничната атмосфера и на всички тези, които са желали да бъдат наши посетители.

„ За нас животът и здравето на всеки един човек - бил той наш съгражданин или екскурзиант, е преди всичко! Благодарим на всички, които целогодишно директно или индиректно работят за това Празниците на розата в нашите общини да бъдат кулминационната точка в културния ни календар и изява на българщината за Света! Вярваме, че още веднъж ще бъдем дружно в едни по-спокойни и празнични дни през май и юни на 2021 година Тогава Празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня, ще бъдат още по-желани и още по-вълнуващи. А дотогава... Останете здрави! “, се споделя още в обръщението.

Кметовете пожелават сполучлива и спокойна акция на розопроизводителите и розопреработвателите, които през май и юни тази година ще поддържат безусловно в тяхната съществена задача да приберат розовия цвят и да произведат най-качественото розово масло в света. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР