Община Казанлък е удостоена с етикет Ефективен CAF потребител“. Европейският

...
Община Казанлък е удостоена с етикет Ефективен CAF потребител“. Европейският
Коментари Харесай

Община Казанлък получи висока оценка за европейски модел за качество

Община Казанлък е удостоена с етикет „ Ефективен CAF консуматор “. Европейският модел за качество CAF   (Common Assessment Framework) или Обща рамка за оценка е инструмент за изцяло ръководство на качеството, основан за обществения бранш. Отличието се връчва на администрациите, които са изпълнили условията за вярно осъществяване на самооценката по модела CAF. Критериите включват сформиране на проект с ограничения за усъвършенстване на качеството на работа. Изисква се покриване на начално равнище на организационна зрялост по използването на 8-те правилото за съвършенство, а точно: ориентираност към резултати, фокус към жителите / потребителите на предоставяните административни услуги, водачество и неизменност на задачите, ръководство посредством процеси и обстоятелства, метод, учреден на благоприятни условия за развиване и присъединяване на хората, непрестанно образование, нововъведения и рационализиране, развиване на партньорства, обществена отговорност.

 Променят структурата на общинската администрация в Пловдив Променят структурата на общинската администрация в Пловдив
В Общинския съвет беше импортирана план за смяна в структурата на община Пловдив. Промените целят усъвършенстване на работните процеси и п...
Общинска администрация Казанлък ползва модела CAF от м. февруари 2020 година посредством осъществяване на проект „ Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в администрациите “. Той се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд и със съдействието на ИПА (Институт за обществена администрация). 
Прилагането на CAF и превръщането му в устойчива управническа процедура предизвиква непрекъснатите усъвършенствания в работата на Община Казанлък, постигането на по-добри резултати както за чиновниците, по този начин и за потребителите на услуги, за сътрудниците и за обществото като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР