Община Карлово подаде в Министерството на труда и социалната политика

...
Община Карлово подаде в Министерството на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Община Карлово подаде 46 заявления за допълнителна финансова помощ за хората от наводнените карловски села

Община Карлово подаде в Министерството на труда и обществената политика 46 обработени заявки за спомагателна финансова помощ за хората от наводнените на 2.09.2022 година карловски села. Документите дават отговор на новите критерии за кандидатстване, утвърдени по предложение на кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов.
 
През март тази година тогавашният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров издаде заповед към Фонда за обществена протекция, с която бе дадена опция на хората от потърпевшите села Богдан, Каравелово и Слатина да аплайват за в допълнение финансово подкрепяне в размер до 2500 лева, в случай че дават отговор на избрани критерии.
 
Финансовата поддръжка бе планувана за семейства със наранени от естественото злополучие домове. Условията за финансово подкрепяне бяха парцелът им да е законно издигнат, да са получили първичната помощ от 375 лева, жилището да е само и да имат месечен приход " обществен най-малко " от 504 лева на член от фамилията.
 
На процедура нито едно семейство не отговори на тези критерии и беше невероятно потърпевшите семейства да се възползват от спомагателната помощ. Д-р Кабаиванов предложи на сегашния обществен министър Иванка Шалапатова смяна  в условията, които тя одобри.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР