Община Калояново регулира и оптимизира през настоящата седмица режима на

...
Община Калояново регулира и оптимизира през настоящата седмица режима на
Коментари Харесай

Община Калояново оптимизира режима на работа на уличното осветление

Община Калояново контролира и усъвършенства през актуалната седмица режима на работа на уличното осветяване, заяви кметът на общината Виктория Михайлова. Уличното осветяване в цялата община ще се включва с петнадесет минути по-късно (вместо в 17:45 в 18:00 часа) и ще се изключва половин час по-рано (вместо в 7:30 - в 7:00 часа) .

Управлението на осветителите ще остава в автоматизиран режим, който регистрира сезонни настройки (зимно/лятно часово време) .

Мярката се постанова поради повишаването на цената на електрическата енергия. Във връзка с това е и заповедта на кмета от 25. 01. 2022 година за усъвършенстване и управление потреблението на всички електрически и отоплителни уреди в общинските обекти. Виктория Михайлова акцентира, че все още режим на уличното осветяване няма да бъде налаган.

През актуалната година локалната власт ще подмени и останалите към 300 броя остарели натриеви лампи с LED осветителни тела, с което ще се изпълнят на 100 % задачите за въвеждане на енергоспестяващо улично осветяване във всички обитаеми места на община Калояново, уточни още кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР