Община Габрово е сред първите партньори на София филм фест,

...
Община Габрово е сред първите партньори на София филм фест,
Коментари Харесай

София филм фест гостува в Габрово за 14-и път

Община Габрово е измежду първите сътрудници на " София филм фест ", с които преди повече от десетилетие стартира " София филм фест на път " и последователно се трансформира в традиция - задача в името на публиката и киноманската пристрастеност. 14-ият " СФФ в Габрово " е част от плана на " Арт фест " - " Операция кино 2023 ", осъществен в партньорство с НФ " Култура ". Зала " Възраждане " ще бъде още веднъж хазаин на събитието в границите на три дни - 21, 22 и 23 април. Филмите са седем, цената на билета е 4 лв., а абонаментната карта за всички прожекции е 19,60 лв.!
Киномаратонът стартира на 21 април в 18 ч. с документалния филм на Николай Василев " Ваклуш ", сниман в интервал от съвсем три десетилетия - сред 1994 и 2022 година, и отдаден на 100-годишнината от рождението на Ваклуш Толев. Николай Василев ще бъде разполагаем за диалог след края на прожекцията. 
" Двете страни на острието " на именитата френска режисьорка Клер Дени стартира в 20,30 ч. Филмът е притежател на " Сребърна мечка " за постановка на Берлинале 2022. Главните функции изпълняват  Жулиет Бинош и Венсан Линдон.  
През втория ден - 22 април, в 18 ч. ще бъде излъчен премиерно в Габрово " Повелителят на горите " на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф. От 20 ч. е " Песента на скорпионите " на режисьора Ануп Сингх.  
Третия фестивален ден - 23 април, стартира в 11 ч. с " Титина " - анимационна история на режисьорката Кайса Нес, която споделя за едно именито куче и неговия собственик Умберто Нобиле, инженер на дирижабли от предишния век.
" Лука " - най-новият филм на носителката на " Златен лъв на бъдещето " Джесика Удуърт, въодушевен от шедьовъра на Дино Будзати " Татарската пустиня ", ще бъде излъчен от 18 ч. 
Програмата на 14-ия " СФФ в Габрово " приключва с прожекция в 20 ч. на " Рейнско злато " - най-новата творба на световноизвестния режисьор Фатих Акин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР