Община Етрополе се включи в инициативата Нашето зелено утре на

...
Община Етрополе се включи в инициативата Нашето зелено утре на
Коментари Харесай

Над 400 дървета и храсти бяха засадени в Община Етрополе по програма „Нашето зелено утре“

Община Етрополе се включи в самодейността „ Нашето зелено на следващия ден " на Група ГЕОТЕХМИН. Стартът бе даден от кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров и представители на сдруженията донори - изпълнителният шеф на Геотехмин ООД господин Доминик Хамерс, генералният шеф на Елаците-Мед АД доктор инж. Ивайло Николов и шефът на Рудодобивния комплекс на предприятието инж. Васил Шишков в парк „ Езерото ".

„ За мен е изключителна чест да сме част от следващите благотворителни начинания, проведени от Група ГЕОТЕХМИН „ Нашето зелено на следващия ден ". Това е стратегия, която включва засаждането на над 400 дървета и шубраци. Тези начинания са значими за общината, тъй като демонстрират корпоративна отговорност освен на предприятието и Групата, а и на общината. Това би трябвало да е образец за всички наши съграждани. Бих желал да насочва и един зов към всички поданици да опазваме природата, да се грижим за нея, с цел да може да имаме една по-зелена и чиста община, каквато и аз я виждам ", сподели инж. Владимир Александров.

„ Нашето зелено на следващия ден " стартира през 2012 година дружно с Община Етрополе в местността Черни Вит. Днес още веднъж сме тук да подкрепим една добра идея и да дадем нашия дребен принос за битката с климатичните промени и за една още по-красива градска среда на Етрополе ", съобщи изпълнителният шеф на Геотехмин ООД господин Доминик Хамерс.

„ Тази самодейност би трябвало да бъде образец за младите, да опазват и възвръщат природата. Трябва да работим дружно за една по-зелена България и по-зелена община, с цел да можем да се борим с климатичните условия, " сподели доктор инж. Ивайло Николов.

„ С наслаждение участваме в „ Нашето зелено на следващия ден " и отсега нататък и ще бъдем ангажирани с развиването на нашия град, с цел да бъде по-красив, както за децата, по този начин и за самите нас ", сподели инж. Васил Шишков.

В самодейността взеха присъединяване и заместник-кметовете госпожа Паолина Цанова и господин Ивайло Георгиев, както и ръководителят на Общинския съвет в Етлополе госпожа Боряна Керемидска и доста общински чиновници.
Дарители по линия на самодейността „ Нашето зелено на следващия ден " са Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Дарените дръвчета бяха засадени в: Парк „ Езерото ", централната градска част, ДГ „ Еделвайс ", детски площадки „ Бела " и „ Петте кьошета ", СУ „ Христо Ясенов ", ОУ „ Христо Ботев ", ПГ „ Тодор Пеев ", край паметника на „ Васил Левски ", паметника на незнайния войник в с. Брусен, кметство и читалище с. Ямна и кметство с. Лопян. В акцията се включиха шефове на учебни заведения, възпитаници, чиновници на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геотрейдинг АД.

Инициативата „ Нашето зелено на следващия ден " е дълготраен план, ориентиран към подобряването на околната, градската среда и биоразнообразието. С дарените средства от Група ГЕОТЕХМИН бяха засадени ела, смърч, кестен, явор, бреза, метасеквоя, птиче грозде, фотиния и други. За да се обезпечи поддръжка и резистентност на плана е належащо да се поставят непрекъснати грижи за засадените растения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР