Община Етрополе отпуска по 800 лева за новородено бебе по

...
Община Етрополе отпуска по 800 лева за новородено бебе по
Коментари Харесай

Етрополе увеличава размера на финансовата помощ за новородени

Община Етрополе отпуска по 800 лв. за новородено бебе по предложение на кмета на общината инж. Владимир Александров и с решение на Общински съвет – Етрополе, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оттам прибавиха, че Община Етрополе ще отпуска по 200 лева за всяко едно дете, което е родено в родилния дом на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Проф. доктор Александър Герчев “ без значение от адресната регистрация на родителите. За да могат да се възползват от финансовото стимулиране, майките, родили след датата на влязлото в действие решение, ще би трябвало да подадат заявление в 30-дневен период от датата на раждане.

По този метод общата сума, която майките могат да получат при раждане на дете в община Етрополе, в случай че дават отговор на всички условия, е 500 лева за първо дете, 800 лв. за второ и 500 лева за трето дете, прибавят от Общината.

Към този миг общинската администрация отпускаше 300 лв. за първо дете, 600 лв. за второ дете и 300 лева за трето, при изискване че майката има непрекъснат адрес на територията на общината.

Заявленията за спомагателното финансово стимулиране от 200 лева ще се одобряват в Центъра за административно обслужване на Общинска администрация на гише Деловодство след 22 март. 

От пресцентъра на Община Ерополе прибавиха за Българска телеграфна агенция, че през 2023 година в общината са родени 116 бебета, като 101 от тях са родени в МБАЛ  „ Проф. доктор Александър Герчев “.
 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР