Община Дупница ще внесе в Предприятието за управление на дейностите

...
Община Дупница ще внесе в Предприятието за управление на дейностите
Коментари Харесай

Областният управител Катя Димитрова присъства на проведеното Общо събрание на Регионално сдружение за управление на отпадъците „Рила еко” 

Община Дупница ще внесе в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда /ПУДОС/ план за финансиране създаване на една клетка, съпътстваща инфраструктура и довеждащи тръбопровод, канализация и електрозахранване. Това взеха решение представителите на общините в Регионално съдружие за ръководство на отпадъците „ Рила еко ” на извършеното през днешния ден Общо заседание. То се състоя в Дупница, в наличието на регионалния шеф Катя Димитрова.

Подаването на плана за финансиране е допустимо, откакто работния план за създаване на районно хранилище получи позволение за градеж, което е и едно от изискванията за финансиране. – В рамките на днешното Общо заседание, представителите на общините разискаха напредъка по повод реализацията на плановете за създаване на съоръжения за авансово отнасяне на на смесени битови боклуци и апаратура за компостиране на зелени и/илибиоразградими боклуци по Оперативна програма„ Околна среда ” 2014-2020. Регионалното сдружениеизпълнява два такива плана, по които сеизграждат по две съоръжения – на територията наобщина Кюстендил за общините Кюстендил, Невестино и Трекляно и на територията на общинаДупница – за общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.

​Водещите общини Кюстендил и Дупницаотчетоха, че няма закъснение в строителството и надлежно в осъществяването на плановете.

Реализирането на плана за създаване на хранилище за неопасни боклуци е извънредно значимо за района. Около това мнение се сплотиха членовете на „ Рила еко ”. Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците бе основано през 2011 година, на съображение Закона за ръководство на отпадъците след решения на Общинските препоръки в общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино и Трекляно. Неговата цел е създаване на районна система за ръководство наотпадъците, посредством създаване на територията наобщина Дупница на районен център зауправление на отпадъците и обвързваните с товасъпътстващи действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР