Община Дупница обеща още днес да вземе мерки за укрепване

...
Община Дупница обеща още днес да вземе мерки за укрепване
Коментари Харесай

В Дупница започва укрепването на опасното стълбище, разрушено от пороя

Община Дупница даде обещание още през днешния ден да вземе ограничения за подсилване на рисковото стълбище, разрушено по време на пороя в събота. Цялата улица, която сега се ремонтира, ще бъде подготвена след избор на реализатор.

От двете страни на разрушената улица живеят десетина възрастни и мъчно преносими хора. Още от началото на ремонта преди месеци минаването оттова е мъчно. След пороя излизането на открито към този момент е рисково.

От водното сдружение настояват, че са създали първокласен ремонт и са положили нов тръбопровод. Ред било на асфалтирането.

„ Ремонта го наложи това, че цялата улица, това е част от улицата, беше надупчена като швейцарско сирене от дупки от повреди, може би през 2 метра имаше повреди на водопровода”, изясни Илия Илиев от ВиК.

Обезопасяването на стълбите ще стартира още през днешния ден, дават обещание от общината.

„ Ще създадем една работна среща в община Дупница със строителния отдел и ще предприемем дейности по възобновяване на стълбите”, съобщи Крум Милев, зам.- кмет на община Дупница.

Хората се надяват да не вали, с цел да не попаднат отново в обстановката от събота – наводнени и с коли, потънали в разкопки. Недоволството от цялостната конюнктура в града по време на дъжд набира скорост и в интернет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР